grillspett

fredag idag, wioho! fick jobba 7-17 istället för 8-18 och det tackar jag för. en man kort på jobbet men vi han med det vi skulle iaf så det känns bra. efter jobbet var jag en snäll flickväm och slöppte av marcus alkohol till honom hemma hos simon, sen var jag en snäll dotter och skjutsade ner mamma till grappa och efter det var jag en snäll dotter igen och plockade upp pappa och ann-sofie och skjutsade dem till någon kompis som fyllde år. sen åkte jag hem och la kött och kyckling i marinad. för imorgon ska vi hem till amanda på lite "avskedsparty" eftersoom hon åker till usa på tisdag, buhu :( för våran del blir det grillspett med kyckling, fläskfilé, chorizo, champinjoner och tomater. smarrigt skulle jag gissa på! till det så blir det lite vin för min del. så imorgon ska vi vara hurtiga och cykla till odlaren så vi kan få dricka något gott båda två. kommer nog bli en trevligkväll kan jag gissa på. sen på söndag ska jag fira pappa som fyller år på lördag.

nu är jag ledig i 4 dagar sååååå skönt ska det bli. kan inte ens komma ihåg när jag var ledig så länge senaste? det är väl ett bevis på att det är dags. ska bli skönt med sovmorgon imorgon, wioho!

förresten! när jag var på systemet idag slapp jag visa legg, wuho! cool tjej? nä egentligen inte. när jag var påväg att sträcka fram legget i kassan säger tjej: " nä det behövs inte, jag har för mig att du har visat mig det ett par gångenr om ja inte minns helt fel". hahahh, hur ska man tolka det liksom? är man där för ofta? har inte varit där på en månad minst så det tycker jag inte.

puss!


gröna lund

igår var vi på grönan heeeela dagen. kul var det! vi skulle åka med 10.14 tåget, dock var det ju inställt eftersom blixten hade slagit ner i någon ledning. bussen som vi skulle åkt med istället gcik inte öfrrens kl 12.15 ungefär och då skullle vi vara i stockholm vid 2 och tåget hem gick vid 7. och det kändes mest stressigt så vi åkte bil istället! var helt okej väder, växlade mellan soligt och molningt hela dagen. mycket åka av blev det och det är ju det som är meningen. när vi åkte hem så stannade vi och åt middag på max, riktigt gott! så åkte vid 10 på morgonen och kom hem 10 på kvällen, snacka om att jag var trött då. sov som en stock i natt!

imorse var det upp och hoppa för att åka och jobba 7-16. eftersom det är måndag idag så innebär dte stress. massa nya extrapris, vilket innebär att gamla skyltar ska bort och massa nya ska upp och varor ska byta plats och ha sig. sen kl 12 idag ropade de ut att vi skulle ha en tyst minut pga det som hade hänt i norge och att vi hoppades att alla kunder också ville vara med. knäpptyst blev det i kassorna och i stortsätt hela affären. riktigt fint att människor vill visa att de bryr sig om vad som har hänt och att vi tänker på dem.

just nu ligger jag i sängen och degar. ikväll ska jag kollla på film och vara vaken läääänge! för vet ni? jag är leeeeedig imorgon! så imorgo blir det sovmorgon och ta det lugnt, sen vid 4 ska jag träffa annso. var ett tag sen så det ska bli riktigt trevligt!

puss!



klänningar

idag var det jobb 7-14, bröd skulle jag vara på. fy fan va tråkigt! men men, tiden gick ju hyfsat snabbt iaf. men gud så trött jag var imorse, ville verkligen inte gå upp. men upp kom jag och nu efter jobbet är jag iaf inte allt för trött, men blir en lugn kväll idag. för imorgon ska jag upp tidigt för att åka till gröna lund. skoj ska det bli! hoppas på bra väder och nu hoppas jag även på att tåget ska gå så vi slipper åka ersättningsbuss. blixten slog tydligen ner i någon elledning så tåget inte kunde åka.

på jobbet har alla vi ungdomar med iphone börjat spela alfapet på våra telefoner med varandra. så vi sitter där typ 6 stycken med varsin iphone och spelar med varandra, hahha! ladda ner wordfeud och utmana mig! mitt användarnamn är ronja91!

hämtade ut paket från h&m igår. 3 kläningar innehöll det, behöll alla. gillade dem skarpt. speciellt långkläningen, älskar den! trodde aldrig att jag skulle hitta en långklännng som jag skulle trivas i. de flesta är ju gjorda i ett material som följer kroppen så om man inte har en helt plattmage så syns det och då känner inte jag mig speciellt bekväm. men den här är i ett lite "hårdare" material så de slimmar sig inte runt kroppen, så nu är jag lite happy! sen den sista klänningen har jag även i två andra färger, haha. men de är så sköna och den här var på rea så kunde inte låta bli att slå till. (a)

puss!




Irri

Tänkte göra som alla andra och börja med att prata om vädret. Herregud vilket skit väder det var imorse! Skjutsade Marcus till jobbet halv 7 och då vräkte det verkligen ner. Det regnade så mycket så jag inte såg vilken del av vägen som bara hade lite vatten på sig och vilken del som hade djupa vattenpölar. Så körde och blev lika överraskad varje gång det stänkte upp mängder av vatten från pölarna. Efter att jag skjutsat honom åkte jag hem och gjorde mig i ordning inför jobbet. När jag kom till jobbet så var det kassa första timmen. Visade sug att åskan hade slagit ner och pajat telefonerna på jobbet. Sen funkade inte den kassan jag skulle sitta i förrens efter en halv kvart. Sen när jag hade suttit där en stund blinkar det till i taket. Plus att kassa datorn stängs av och startas om. Så där får jag sitta i 5 minuter medans folk står i kö och väntar. Lite senare på dagen blir jag skickad till färskvaror fast jag egentligen ska vara på kolonial. Det var ännu en kyldisk som pajade igår och fick tömmas. Den fick jag och två till städa ur och fylla på igen. En enda röra var det, alla etiketter satt på fel plats och så. Efter som det är en väldigt stor kyldisk sp tar det ju tid att få tillbaka alla varor i disken. Så medans man står och fyller på typ potatisgratäng så kommer någon och frågar efter legymsallad och tillägger att hon vill ha med långt datum. Så jag fick in och letade fram ett paket som lag typ under 6 andra as tunga backar med varor. Så när jag kommer ut med legymsalladen säger hon, jag glömde att säga att jag ville ha 2. Ville typ explodera då men det var ju bara att traska in och hämta en till. Se när jag lämnar den till henne frågar hon om det inte finns med längre datum. Det var liksom första september den går ut. Över en månad liksom.. Suck! Puss!

mejeri

igår blev det jobb 15-22. sen hade jag betsämt mig för att gå och lägga mig direkt när jag kom hem! gjrde jag det? nepp, kl 12 landade jag i sängen och inte kunde jag somna direkt helller. men skönt nog var jag inte så himla trött när kl ringde 6 imorse. idag var det jobb 7-19 som stod på schemat, efter som jag slutade 7 var jag säker på att jag skulel vara på frukt och grönt eller kolonial. så jag drog på mig min kortärmade skjorta, men icke sa nicke! mejeri var det som gällde, usch va missnöjd jag blev. förväntade mig en kall morgon. men tänkt så gfel jag hade. var bara bra att jag hade kortärmat, svettades som ett as bland kylarna iaf. hahah! dagen flöt iaf ppå bra och det kändes verkligen inte som att jag jobbade 12 timmar, såååå skönt! sen när jag kom hem fick jag flygande jacob och rabarberpaj till efterätt. mums säger jag bara!

just nu försöker jag vara ner för imorgon blir det jobb 7-17. kan bara säga att jag längtar till tisdag för då ska jag sooooovvvvvaaaa!!

måste även säga att jag stör mig hårt på att coops typ "policy" är att bara ha studerande anställd. chefen kom och frågade om jag skulle plugga i höst. men eftersom jag bara har kommit in på rn kurs som är 7,5 hp kan det bli lite jobbigt eftersom man ska ha 30 hp. men det är ingen av oss extrajobbare som fattar hur det ska gå till. vem orkar plugga så mycket och jobba mycket? det funkar inte. finns ju ingen som kommer kunna jobba. så som att det inte är irriterande nog så säger han. " ja för vi vill ju ha dig kvar för du är ju så pass bra". visst, det är ju jätte kul att höra men låt mig bara vara kvar då! gaaah!

puss!


vi slet hårt idag, hahah!


movies

idag har marcus och jag varit tillsammans i 2 1/2 och det firade vi genom att gå ut och äta igår. smarrigt var det kan jag lova. var så mätt så jag inte ens orkade få i mig hela efterätten och då är det fullt kan jag lova! när vi kom hem satte vi oss och kollade på 2 filmer. först an american crime, en hemsk film. den handlar om 2 systra vars föräldrar jobbar på en cirkus och lämnar döttrarna hemma hos en kvinna med 6 barn. när de har varit hos kvinnan i ungefär en månad börjar hon ge den äldsta dotterna stryck för att uppfostra henne. det blir bara mer och mer stryck och tillslut så låser hon in henne i källaren. där hon får mer stryck och barnen tar hem kompisar som också får ge henne stryck. barnen är i stortsätt hjärntvättade och gör bara som mamman har sagt, eftersom de har fått lära sig att det är "rätt".

efter att ha sett den hemska filmen kände jag att man inte kunde gå och lägga sig. så vi slog på Marley & Me. jätte gullig film, en aning sorglig. men ändå lycklig.


idag blir det jobb 15-22, jag längtar! eller? nää inte direkt.

puss!


2 1/2 år

Idag är jag leeeeedig! Började dagen med en skön sovmorgon och nu äter jag frukost framför tv:n. Ikväll när Marcus har slutat ska vi ut och äta på akropolis. Vi firar 2 1/2 år imorgon men då jobbar jag till 22 så vi firar ikväll istället, mysigt! Blir som sagt akropolis. Alltid akropolis, men jag gillar det stället. God mat och mysigt ställe. Lite tråkigt bara att jag alltid tar samma sak men det är ju för att det är så gott! Fick även ett antal jobb tider idag. Bland annat ska jag börja 7 istället för 10 på på onsdag, vilket innebär 7-19. Kul. De kommande två veckorna blir det mycket 9,10 eller 11 timmars pass. Men sen är jag ledig 6 dagar i rad bortsett från en dag som jag också fick en jobb tid på. Puss!

söndag

somnade i soffan igår efter jobbet och vaknade inte förrens marcus ringde och väckte mig när han had slutat. då kom han och "plocka upp mig" på cykeln för att åka hem till honom och äta. köpte med oss en grillad kyckling från ica, så det blev grillad kyckling, criscuts och bea till middag. medans pommersen var i ugnen tog vi en välförtjänt dusch. väldigt skönt kan jag lova, kände mig inte allt för färsch efter jobbet igår. efter middagen landade vi i sängen med en varsin ben&jerry´s framför en film. no strings attached hette den, helt okej film.

efter filmen sov jag som en stock och vi tog sovmorgon till kl 11 idag. idag är det jobb som står på schemar. 15-22, boring!

puss!


karuseller

då var jobbet för denna dagen över. gick hyfsat snabbt idag iaf och fanns en hel del saker att glra iaf. nu dricker jag ännu en kopp te för min hals medans jag väntar på att marcus ska sluta så man kan få lite mat i magen.

fick nyligen ett sms från sara som sa att hom var sugen på att åka till grönan nästa söndag och undrade om jag var sugen på att hänka på. jag är ju ledig då så det var ju en självklarhet att jag var på! så nu blir vi antagigen ett gäng som drar dit. skoj! älska karuseller! förhoppniingsvis hinns det med ett par svängar dit igen i år innn det blir för kallt och gärna även någon sväng till liseberg! wiho!!

puss!


mys

så nu är min dag slut. kom hem från jobbet för en stund sen. marcus är på fest och mamma är hos en kompis, så ikväll blir det nessie och jag som myser framför tv:n. dessutom blir en kopp te ikväll igen för min onda hals. varför känns det alltid som att man har typ 10 gånger mer saliv i munnen än vanligt när man har ont i halsen och inte vill svälja? dumt tycker jag, väldigt dumt.

puss!


fredag

meningslös fredag idag. sitter och väntar på att jag ska åka och jobba. börjar 15 och slutar 20, sem blir det hem och ta det lugnt eftersom jag börjar 7 imorgon. ska iad kila förbi ica och hämta ut ett paket från h&m innan jag drar mig till jobbet. kul dag? nä inte direkt.

puss

kolmården

fick precis lite ångest. kollade på antagningsbeskeden, kom in på datakunskapen, är 61:a reserv på idrottspyskologin och 10:de på fysik b. måste läsa idrottspykologin och datavetenskapen om jag ska jóbba kvar på coop. och kommer jag inte in på idrottspsykologin så har jag ingen lust att läsa datavetenskapen heller. bläää på att plugga!


över till något roligare. åkte till kolmården med marcus idag. 9.00 rullade vi iväg imorse och kom hem 19.00 ikväll, trött var jag kan jag tala om. kunde inte hålla ögonen öppna i bilen på vägen hem. vi började med att äte frulle i bilen på parkeringen innan vi begav oss in i terariumet och kollade på ödlor, hajar och sådana saker. efter det traskade vi in i själva djurparken och kollade på lite djur medans vi sökte oss mot saffarin. de har gjort om saffarin iår, förrut åkte man bil inne bland djuren, nu åker man typ linbana runt. skapligt kallt var det eftersom det blåste som tusan där uppe. sen blev dte inte bättre av att vi fick dela vagn med en familj med 2 barn som var allmänt jobbiga. efter saffarin letade vi oss vidare mot delfinshowen och hann med en lunsh där emellan. blev en massa foton tagna under dagen, närmare 250 stycken. hahah! trevligt var. en liten mini-semestertripp bland allt jobb. såna måste det bli mer av i sommar!

puss!

stackarn blöde näsblod :(





grillbuffé

har precis kommit ut ur duschen, välbehövligt kan jag tala om. jobbaden 9-16 på frukt och grönt idag. där bär man massor med tunga grejer och tillskillnad från färskvaror så står man inte bland en massa kalla kylar vilket gör att man svettas så fort man anstränger sig. fräsch är verkligen inte vad man känner sig. dagen gick iaf snabbt vilket var väldigt skönt.

just nu sitter jag bara och väntar på att kl ska bli 7 så jag kan få smälla i mig lite grillat. mums vad gott det ska bli! sen har köpt med mig ostbågar som jag ska ha på bion. så kommer antagligen typ rulla hem efter filmen, haha! men vad gör det, ska ju gå omkring hela dagen imorgon när vi ska till kolmården.

nu ska jag iaf ta och föna håret så jag har det gjort! puss!


tiden bara flyger förbi

idag bara flög tiden förbi på jobbet. jobbade 7-16, men när jag slutade kändes det som kl var typ 2, skööönt!
sen åkte vi hem till mamma och åt middag och sen kollade vi på förra harry potter filmen.

den kommande veckan ser ut som följer:
tisdag: jobb 15-21 samt agera chaffis åt mamma på kvällen.
onsdag: jobb 9-16 och sen grillbuffé sen bio för att kolla på harry potter
torsdag:LEDIG! skulle eventullt åkt till grönan men det gick inte ihop med jobb och så. så istället åker jag och marcus till kolmården och går där hela dagen.
fredag: jobb 15-20
lördag: jobb 7-15
söndag: jobb 15-22

puss!

Parken zoo

Hade en väldigt trevlig kväll igår. Var som sagt 30+30 fest för Patrik och Bella. Var väl en sådär 50 pers som kom och de bjöd på mat och dryck i massor. Gott var det! Brorsan försökte supa mig under bordet med alla möjliga shottar av olika slag. Men jag och shottar är ingen bra kombination så stod emot och blev kallad tråkig istället. Så medans han hällde i sig bål, öl, Gin, vodka, konjak och allt möjligt annat så nöjde jag mig med bål, cider och gin. Full som ett as blev han och Kan ju bara säga att jag mådde betydligt bättre än honom idag, haha! Idag tog Marcus och jag en sväng till parken zoo. Jag har inte varit där på väldigt länge kom jag fram till, mycket omgjort sen jag var där sist. Mysigt var det iaf. Måste bara säga att de hade världens gullugaste griskultingar! Efter det blev det middag på jernberhska med Marcus, pappa och ann-Sofie. Sen släpade jag och Marcus med oss jasmin och Erkki på äventyrsgolf. Gick förvånadsvärt bra för mig måste jag säga, kom 2:à med två poäng mer än Marcus! Sen avslutade vi kvällen med slagsta glass, mums! Nu ska vi lägga oss och kolla på film innan jag måste sova för att orka jobba 7-16 imorgon. Puss!

ledig

igår var det jobb 8-19 som stod på schemat. en hektisk dag blev det. när de andra gick hem vid 4 och lämnade mig själv på färskvaror brev det stress hela tiden fram till att jag skulle sluta. på dessa 3 timmar skulle jag sitta i kassan 30 minuter, ha en kvarts rast, plocka en pall, fylla på allt kött, plocka i ordning allt bröd som ska bakas dagen efter, spätta revben och även grilla kyckling så det räckte resten av kvällen. allt detta skulle jag hinna med eftersom när jag slutade skulle det inte vara någon på färskvaror förrens kl 8 och då skulle den ha 2 timmar på sig att göra resten av grejerna. stressigt var det. sen att det i stortsett var kaos på frukt och grönt också gjorde ju itne saken bättre eftersom deras stress smittade av sig på mig. i vanliga fall brukar de vara i ordinarie och en timextra som jobbar, men idag var det 2 timextra. jag har ingen aning om vad de gjorde på hela dagen men kan konstatera att det var inte mycket och ännu mindre var rätt. det slutade med att stormarknandschefen, matchefen och spalchefen fick komma och hjälpa till. alltså 3 personer mer än vad de brukar. sen hade de ställt massa grejer ute i värmen som måste stå kylt så det slutade med att de fick slänga massa grejer, cheferna var nog inte så glada efter det.

sen ska det vara kaos på jobbet även idag, en massa extrapersonal och i stortsätt inga ordinarie. kaos blir det, folk som aldrig har varit på frukt och grönt ska vara där med en annan som inte är helt 100 på frukt och grönt. en som kan färskvaror ska vara där med 2 som inet är helt 100 på färskvaror. sen på kvällen ska den som är själv på färskvaroro baka bröd om det håller på att ta slut. vilket det jämt gör eftersom det är lördagkväll, dock kan inte den som ska vara där ikväll baka. och på söndag är det en som börjar 7 och då ska den hinna baka allt bröd innan vi öppnar kl 8. det finns bara en enda liten detalj, den personen har inte lärt sig baka. så det försöka isabelle lära henne lite snabbt igår kväll. säger bara en sak, fan va glad jag är att jag är ledig den här helgen och slipper kaoset!



gårkvällen blev iaf bra. först spicy, lite dricka och trevligt prat hemma hos mig. sen drog amanda, sara, rebecka och jag til brasseriet och dansade loss. svettigt var det, extremt svettigt. eftersom jag stressade hem från jobbet och alla kom till mig direkt när jag var hemma så orkade jag inte fixa håret. så jag gick ut med en bulle ihåret, någon gång ska väl vara den första för det också? ganska skönt att slippa håret som kletar fast sig i nacken iaf. men svettades som ett as iaf. efter brasseriet blev det kebabhuset. sen hem och duscha av sig allt svett för att sedan gå och lägga sig efter att vara vaken i 20 timmar, var dock inte speciellt trött när jag skulle gå och lägga mig, hahha! hur som helt så var det en toppen kväll, lite för lite alkohol bara men ville ta det lugnt eftersom det blr party ikväll igen.

puss!


sovmorgon

idag är jag ledig, sköööönt! tog en välbehövlig sovmorgon till kl 11. känner mig fortfarande småsjuk. halsen kliar och nu har jag även fått lock i öronen som jag alltid får när jag är sjuk. idag ska jag träffa annso när hon slutar vid 3-halv 4. sen blir det jobb tre dagar framöver, 8-17, 13-21 och 8-19. skulle jobbat 8-17 på fredagen men chefen kom fram och fråga om jag kunde stanna till 19. jag som inte kan säga nej, ännu mindre när de kommer och frågar en face to face, sa såklart ja. så blir 11 timmars jobb på fredag, sen kommer amanda, rebecka och sara hem till mig så ska vi äta spicy och sen blir det utgång. på lördags blir det 30 + 30 fest och på söndag blir det middag på jernberghska med pappa, ann-sofie och marcus. har inte träffat pappa och ann-sofie på 2 veckor så ska bli trevligt.

nu ska jag göra i ordning mig inför dagen och lite senare ska jag åka till pappa och ta in posten och så.

puss!

kaos

sjukdomen smyger sig på igen. huvuvärk, halsont och miniminiminimal feber. har tagit en ipren så nu är huvudvärken en aning mindre iaf. vill inte bli sjuk till helgen eftersom jag ska ut på fredag och sen ska jag på 30+30 fest på lördag.

igår blev det jobb 7-22, gissa om jag var trött efter? åkte hem och tog en kopp te mot det halsonda och en mannafrutti mot den lilla hungern. har precis insett att jag som är typ världens kräsnaste människa faktiskt tycker om mannafrutti. otroligt!  efter lite te och en mannafrutti hoppade jag i sängen som somnade nästan direkt och idag var det upp kl 6.00 för att jobba 7-16. trött var jag även idag och huvudet var extra tugnt pga huvudvärken. som att inte det var jobbigt nog s¨möttes jag av typ 7 pallar kött till mig, brukar kanske få typ 4. kul.

jobbhelgen so varit har varit kaotisk. köttfärskdisken pajade mit i rushen vud 12 på lördagen och blev inte lagad förrens 9 på söndagmorgon. vilket innebar att vi inte hade någon stanns att ha köttfärsen och fick därför springa in och ut lite då och då för att hämta köttfärs åt kunderna. jobbig helge helt enkelt och det ska bli skönt att få vara ledig imorgon. skööööööööööönt!!

puss


klia

känns som att jag inte prioriterar bloggen så mycket längre? eller har jag helt enkelt inte tid? nja, det är nog en blandning faktiskt. har jag en timme fri innan jag ska gå och lägga mig gör jag hellre något annat är att blogga faktiskt.

mitt brännsår på höger arm kliar som tusan. bland annar av att det läker och bland annat för att jag har fått utslag runt såret pga av plåstret jag hade på mig 2 dagar. men jag försöker att inte klia! vill ju ha ett så litet ärr som möjligt, helst inget såklart!

igår blev det att hänga med annso. vi hade planerat solning men var ju ganska molningt, dock väldigt varmt. men vi kände att så viktigt är det inte att ligga och steka, så vi skippade det. tog en sväng på stan istället och kollade på lite kläder och tog en lunch på waynes. nachotallrik blev det för mig och den var riktigt suverän tycker jag. den rekomenderar jag verkligen! sen köpte vi jordgubbar för 10 kr liter på torget, billigt! goda var de också.

nu har jag landat i soffan efter en välbehövlig dusch och väntar på att marcus ska sluta jobba kl 7 så vi kan fixa oss lite middag. sen blir det en ganska slapp kväll för imorgon blir det jobb 7-14 för min del. buhu, vill ha sovmorgon!

puss!


RSS 2.0